Program eller kurs

 
Utbildningsprogram är ”paketerbjudanden” från högskolor och universitet. Programmen består av ett antal kurser som du läser i en viss ordning och som leder fram till en examen. Studietakten är i regel helfart och den totala studietiden räknas till cirka 40 timmar per vecka.
 
Fristående kurser är kortare utbildningar i ett visst ämne och utbudet är mycket stort. Många av dessa kurser är helt webbaserade, vilket betyder att du inte har en enda fysisk träff på högskolan/universitetet. Man behöver inte vara dataproffs för att klara av detta, utan det räcker med grundkunskaper. Kurser är ett bra alternativ när du vill vidareutbilda dig inom ditt yrkesområde. Många kurser går på kvartsfart vilket gör dem speciellt lämpliga att kombinera med arbetet. Du kan också läsa en kurs i ett ämne för att få en uppfattning om vad högskolestudier innebär, innan du bestämmer dig för att satsa på en längre utbildning.
 
Studietakt
Helfart innebär ca 40 timmars studier per vecka
Halvfart innebär ca 20 timmars studier per vecka
Kvartsfart innebär ca 10 timmars studier per vecka
 
Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan granskad den 24 november 2017.

Visste du att....

... Rumbo Mats Aronsson i Östnor redan på 1820-talet startade det som sannolikt var Ovansiljans första bankrörelse?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213