Student hos oss

Det här är några av Mora högskolecentrums tidigare studenter som berättar om betydelsen av att ha ett högskolecentrum att gå till under sina studier.

 

student

Susanne Morén, Orsa, har läst programmet Skogs- och träteknik vid Linnéuniversitetet. Efter studierna är möjliga yrken virkesköpare eller skogsförvaltare.

- Att kunna gå till ett högskolecentrum och plugga betyder mycket. Hade inte möjligheten funnits hade det varit svårt att få studiero. Hemma hade det funnits så mycket annat att göra. Det är bra att sitta här då studiearbetsplatsen är mer bekväm. Det är också skönt att träffa andra studenter, det blir mer motiverande.

 

student

Martin Jansson, Mora, har läst Energiteknikerprogrammet vid Högskolan Dalarna. Efter studierna kan man exempelvis jobba med projektering, dimensionerig och byggande av av nya energianläggningar eller som Energirådgivare.

- Ett högskolecentrum att tillgå under studietiden är till stor fördel. Det är skönt att komma hemifrån och släppa alla måsten för att kunna koncentrera sig på studierna. Då vi är flera från Mora som läser samma program har vi en mötesplats där vi kan träffas och arbeta ihop. Här finns också personal som ser till att förutsättningar finns för att underlätta studierna. Att sitta här och läsa ger också möjlighet att träffa andra studenter och utbyta erfarenheter. 
Energiteknikerprogrammet är en distansutbildning och det var en av anledningarna till mitt val. Att få bo kvar med familjen är värt mycket och är också en stor frihet då jag väljer själv när jag börjar och slutar plugga på dagarna.

 

student

Maria Olander, Älvdalen, har läst Sjuksköterskeprogrammet vid Högskolan Dalarna. Efter studierna väntar jobb inom vård och omsorg.

- Mora högskolecentrum betyder mycket för mig då jag läser på distans. Tentorna skriver jag här och slipper resor till och från Falun. Jag sitter och pluggar här och träffar andra studenter. Studiemiljön är bra med fräscha fina lokaler, många studiearbetsplatser och tillgång till skrivare och kopiator. Det finns också tillgång till ett kök där jag kan värma min mat och sen är det bra att det ligger centralt. Här finns alltid någon glad och trevlig personal att fråga om hjälp. Ett önskemål är dock att det skulle finnas fler små grupprum då de ofta är upptagna. 
Mora högskolecentrum finns också i Älvdalen och dit brukar jag åka när jag vill få studiero och släppa alla måsten som disk och tvätt här hemma. Innan jag började plugga visste jag inte om att det fanns högskolecentrum att tillgå. Det var en positiv överraskning. Jag kommer rekommendera Mora högskolecentrum vidare till andra som ska läsa på högskola. 

 

student

Dan Stenback, Sollerön, har läst Specialistsjuksköterskeutbildning med inrikting mot anestesisjukvård från Mälardalens högskola. Ett påbyggnadsprogram som läses under ett år.

Förutsättningen för att jag ska kunna plugga är att kunna göra det på distans. Jag bor på Sollerön med min familj och har inte möjlighet att flytta för att studera.

Genom att komma till Mora högskolecentrum vet jag att tekniken fungerar, vilket distansupplägget bygger på idag. Det är även viktigt för mig att ha en fast punkt att gå till, att lämna hemmet. Studierummen är anpassade utifrån studenters olika behov, exempelvis finns ett rum för Connect-möten där det finns skärmar för att dämpa ljud från andra studenter.

Den studiesociala biten är också jätteviktig, att kunna dela upplevelser med andra även om man läser olika kurser från olika lärosäten. De generösa öppettiderna gör att man kan styra sin studietid utifrån sina egna behov. Möjligheten att skriva tentor "på hemmaplan" underlättar också, det spar både tid och pengar.

Det här är en toppenservice som är värd enormt mycket!

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan granskad den 19 november 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213