Arbetsintegrerad lärarutbildning

 skolbarn gör tummen upp

Tillsammans med Högskolan Dalarna och kommunerna i Dalaregionen* lanserades hösten 2017 två unika utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön.

Ersättningen är minst 18 000 kr per månad. Antingen väljer du att utbilda dig till grundlärare mot årskurs 4-6 med inriktning naturvetenskap och teknik, eller så kompletterar du dina tidigare studier med kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Du kan söka till KPU-utbildningen om du har ämneskunskaper motsvarande 90 högskolepoäng för inriktning 7-9 respektive 120 högskolepoäng för inriktning gymnasieskolan.

Vi gör den här satsningen för att vi behöver fler kompetenta, kreativa, driftiga och duktiga pedagoger till våra skolor.

Sista ansökningsdag till utbildningen är 16 april 2018.

Informationsträff den 9 april 2018 kl. 17.00 på högskolan Dalarna, Biblioteket, Falun.

Så söker du verksamhetsintegrerade utbildningen:

Läs mer om utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplats.

Om du redan idag är anställd på en skola i någon av PUD*-kommunerna:

15 mars - 16 april: Sök utbildningen på antagning.se precis som vilken utbildning som helst. Se till att du väljer det programtillfälle som anger 75% studietakt. Områdesbehörighet 6b/A6b eller motsvarande kunskaper. Urval baseras på gymnasiebetyg (meritpoäng) och/eller resultat från högskoleprov.

 • 15 mars - 16 april: Kontakta oss för att anmäla intresse för tjänst. En förutsättning för anställning är att du också blir antagen till utbildningen. Du kommer att bli kontaktad av skolhuvudmannen för att se vilka skolor som är aktuella i respektive kommun, och vilken skola som skulle kunna bli aktuell för dig om du kommer in på utbildningen.
 • 12 juli: Antagningsbesked skickas ut av antagning.se. Kom ihåg att du måste gå in på webbplatsen och tacka ja till din plats om du är antagen.
 • Skolhuvudmannen i din valda kommun kontaktar dig för att göra klart med en anställning.

Antagningskrav för att söka KPU-utbildningen

För att söka till KPU, inriktning grundskolans årskurs 7-9, måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier och avslutat ämnesstudier om minst 90, 135 eller 180 högskolepoäng (det beror på hur många undervisningsämnen du ska ha).

Läs mer om kraven för KPU-utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplats

 

Jobba hos oss

Är du intresserad av en anställning i Mora kommun kombinerad med den nya lärarutbildningen? Sista ansökningsdag till lärarstudentjobb är 2018-05-05.

Ansök här för grundskolan

Ansök här för gymnasiet

 

 ____________________

* Utbildningssatsningen har tagits fram av Högskolan Dalarna i samarbete med Rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna (PUD-rådet). Det är Högskolan Dalarnas och skolhuvudmännens övergripande gemensamma organ för skolutveckling och lärarutbildning.

Till rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum i Dalarna (PUD-rådet) är samtliga kommuner i Dalarnas län anslutna, samt ett antal kommuner i Örebro, Västmanlands och Gävleborgs län. Till dessa kommer även ett antal fristående skolor.

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 14 mars 2018.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Inga-Lena Spansk Skolchef
  För- och grundskoleförvaltningen
  Tel: 0250-266 39
 • Marie Ehlin tf socialchef
  Mora kommun
  792 80 Mora
  Tel: 0250-264 00

Visste du att....

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213