Elevråden i norra Dalarna börjar samverka

8 januari 2014

Elevråd Visa större bild

Startskottet gick vid en elevrådsdag i Grönklitt i december och den kommer att följas av flera så småningom.

Det var elevråden på högstadierna i Noretskolan och Morkarlbyhöjdens skola i Mora, Orsaskolan i Orsa och Strandskolan i Idre som träffades denna premiärdag. Tillsammans 19 elever och därtill sex vuxna i form av elevrådsansvariga på de olika skolorna. 

Elevråd Visa större bild
Grupparbete pågår. I bakgrunden står
Orsaskolans rektor Lars Lisspers.

- Vi vill starta ett ungdomsutbyte mellan elevråden och se hur de kan samverka på bästa sätt, säger Åke Nyström, ungdomssamordnare i Mora kommun och en av de drivande bakom projektet. Den här första träffen fick varje skola göra en power-pointpresentation och sedan diskuterade man gruppvis olika frågor.

Tips och idéer strömmade fritt om hur man arbetar på respektive skola och lyckade projekt presenterades. Allt i akt och mening att föra kunskaper och erfarenheter vidare till kollegorna i de andra kommunerna.

- En annan tanke bakom samverkan är att utveckla gemensamma aktiviteter; exempelvis tävlingar, utbildningar och skolavslutningar. Man har förresten redan nu skapat en Facebooksida för att kunna kommunicera på ett enkelt sätt mellan träffarna. Nästa i ordningen blir i Mora under våren och sedan är planen att träffas 1-2 gånger per termin. Med det här initiativet hoppas vi kunna stärka elevrådsarbetet i våra tre kommuner, avslutar Åke Nyström.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 8 januari 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213