Ett aktivt liv på friluftsdag

18 februari 2016

När Morkarlbyhöjdens skola ordnade friluftsdag fick eleverna njuta av ett vintrigt Mora. Morkarlbyhöjdens skola arbetar med att fler elever ska kunna leva ett aktivt liv i Mora, därför står friluftslivet i fokus för undervisningen.

Förutsättningarna var perfekta när eleverna gav sig iväg till sina olika aktiviteter. Temperaturer runt 0 grader och vid lunchtid dök solen upp.

Många elever åkte skidor, alpin skidåkning i Gesunda och längdåkning i fäders spår. Andra tog chansen att pimpla och åka skridskor på Saxviken. Under dagen fanns också möjlighet att gå på långpromenad.

Några elever som gillar äventyr tog på sig långfärdsskridskor och begav sig från Kråkberg mot Orsa, en utmaning att växa med. Vid brasan kunde sedan alla laga mat och och njuta av stillheten på en öde ö i Orsasjön.

Morkarlbyhöjdens friluftsdagar är en del i skolans satsning på ett aktivt liv i regionstaden Mora. Med naturen inpå knuten kan skolans elever och personal arbeta utanför klassrummens fyra väggar. Det ger både ny kunskap och nya erfarenheter.

barn på skridskor på Orsasjön

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 18 februari 2016.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... flottningen i Österdalälven upphörde 1970?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213