Nätsmart Mora

28 mars 2017

Mora kommuns för- och grundskoleförvaltning lanserar en webbsida med material, övningar och viktig information omkring nätsmarthet - www.natsmartmora.se ska öka kunskapen om hur pedagoger och vårdnadshavare kan stötta och vägleda sina barn i deras användande av internet.

Som en del i konceptet Nätsmart Mora arrangeras föreläsningar 6/4 för både pedagoger och vårdnadshavare med fokus på hur man som vuxen kan förebygga att barn och ungdomar råkar ut för brottslighet på internet.

Förmågan att hantera, granska och värdera information blir allt viktigare för barn, ungdomar och vuxna då internet har blivit en självklar del av människors vardag. Många människor blir utsatta för brottslighet på internet och fejknyheter har blivit ett allmänt känt fenomen. Då Mora kommun förser elever med digitala verktyg, vill vi även ta ett stort ansvar för att utveckla elevernas förmåga att använda internet på ett säkert och tryggt sätt. Konceptet Nätsmart Mora syftar till just detta och innebär att elever tränas i:

• Källkritik

• Integritet och säkerhet på nätet

• Etik på sociala medier och nätet

• Upphovsrätt 

www.natsmartmora.se  är under uppbyggnad och kommer fortlöpande att uppdateras. Länk till webbsidan hittar du även på skolornas hemsidor.

Föreläsningar 2017-04-06

Skydda barnet -Erica Mattelin, Leg. psykolog och handläggare på Rädda Barnen. Skydda din dator/iPad -Peter Ehlin, IT-arkitekt Mora kommun.

Tid och plats:

För pedagoger: Moraparken 14:30-17:00.

För vårdnadshavare: Aulan, Mora Gymnasium 18:00-20:30.

Samarbetspartners: Rädda Barnen, Avdelningen för stöd och omsorg MOA, IS/IT MOA, För och grundskoleförvaltningen.

elever med ipads

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 28 mars 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213