SM-guld till unga Moradansare

29 oktober 2013
Hiphop Visa större bild

Inte ett, inte två, utan tre guld - och ett silver - blev skörden när SM i hip-hopdans avgjordes i Västerås. Dessutom ytterligare sex pallplatser i klasser utanför SM.

Guldmedaljörer blev Nils Therén (18) som vann vuxenklassen för pojkar, Sofia Bergsten (17) som vann samma klass för tjejer och Emil Melin (12) som tog hem juniorklassen för pojkar. Dessutom blev det silver för Nils och Sofia i partävlingen som också ingick i SM. 

Imponerade framgångar, minst sagt, och mycket kan tillskrivas M&M Dansskola där alla är elever. Nils Therén som vann vuxenklassen för pojkar är 18 år gammal och har varit elev ända sedan starten 2006 i Öna bystuga. Två år senare flyttade skolan till Hakonhuset där man fortfarande håller till och nu kan räkna in 400 dansare, varav 30 även deltar i tävlingar.

- Alla dansar naturligtvis inte hip-hop utan det finns mycket annat att välja på säger en Maria Boström Fors, som tillsammans med Magnus Persson driver M&M Dansskola. Vi har grupper ända från tvåårsåldern, då dansar de med hjälp av sina föräldrar, och sedan hela vägen upp till vuxengrupper. Framgångarna i Västerås är jättekul för oss som har dessa ungdomar som elever men det var inte dansskolan som låg bakom deltagandet i tävlingen. Det gjorde föreningen M&M Dance Team som ungdomarnas föräldrar bildat och driver.

Det blev alltså tre guld och ett silver i SM den här gången. Gott så, men Marie Boström Fors tror att det blir fler medaljer:

- Det vågar jag lova redan nu, säger hon. Titta bara på Emil Melin som går Nils Theréns fotspår, sedan har vi många andra som är väldigt duktiga och som jag tror kommer att kliva upp på prispallar framöver.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 29 oktober 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213