Säkerheten i kommunens skolor ses över

22 december 2016

På Vika skola misstänks en lärarvikarie för kränkande fotografering, och på Noretskolan är en praktikant i gymnasieåldern misstänkt för samma typ av brott.

- Vi har löpande kontakt med åklagaren som inte kommer att ge mer information innan åtal har väckts. Det gäller både händelserna på Vika skola och Noretskolan, säger Anne Lundberg-Svensson, tillförordnad skolchef.

Efter det första fallet på Vika skola fick kommunens säkerhetssamordnare i uppdrag att tillsammans med för- och grundskoleförvaltningen ta fram rutiner för hur Mora kommun ska arbeta för att förebygga och förhindra olovliga eller kränkande kameraupptagningar.

- Med anledning av den senaste tidens händelser kommer vi även att se över hur vi kan förtydliga de rutiner som redan finns, och hur vi kan skärpa säkerheten på Moras skolor överhuvudtaget, säger Anne Lundberg-Svensson.

I tisdags hölls ett föräldramöte på Noretskolan där berörda fick den senaste informationen och hade möjlighet att ställa frågor direkt till skolledningen.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 december 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213