Gemensam stadsbyggnadsförvaltning - på riktigt

5 september 2011

Den 6 september är det dags. Då samlokaliseras förvaltningen till Mora där samtliga 24 medarbetare från Mora och Orsa kommer att ha sin arbetsplats.

Sedan förvaltningen bildades den vid årsskiftet har personalen i Orsa jobbat kvar på hemmaplan, men en inhyrd modul som länkats till lokalerna i Mora gör att det nu finns plats för alla i det hus som en gång var Ryssa Elverks kontor.

Stadsbyggnadsförvaltningen Visa större bild
Stadsbyggnadsförvaltningens kontor i Mora.

Orsa lämnas inte i sticket

Men att Orsas personal flyttar till Mora innebär inte att Orsaborna tappar all service man vant sig vid. Ett besökskontor i den gamla brandstationen kommer att hålla öppet fyra eftermiddagar i veckan, måndag-tisdag och torsdag-fredag, 12:30-15:30. I Mora kvarstår de vanliga tiderna; måndag-fredag 10:00-15:30 med lunchstängning 11:30-13:00.

Den gemensamma förvaltningen har ingen gemensam nämnd som uppdragsgivare. I stället fortsätter de två kommunernas byggnadsnämnder sin verksamhet precis som tidigare.

Äntligen tillsammans 

- Det ska bli jättebra att flytta ihop så att vi kan ha den dagliga kontakten som är så värdefull, säger förvaltningschefen Christina Holback. Nu när alla kommer på plats känns det som att vi verkligen har landat bra med vår nya organisation. Bra är det också för allmänheten i Orsa som även i fortsättningen kan dra nytta av en hög servicenivå och besöka sitt kontor fyra eftermiddagar i veckan.

Den modul som hyrts för att husera den utökade personalen är, som de flesta moduler, bara en tillfällig lösning. Ett av objekten i investeringsbudgeten för 2012 är nämligen en utbyggnad av kontoret och när den är klar har modulen gjort sitt och kan återlämnas.

 

Sven-Erik Nilsson 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 5 september 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213