MoraParken invigde ny stugby

4 mars 2010
Invigning Västergården
Susanne Nyström, IFK Mora SK, höll i saxen vid bandklippningen. Hon flankerades av Jonas Bauer, Vasaloppet (t.v. i bild), och Hans-Olof Bogren, Moraparken.

Mitt I Vasaloppsveckan kunde Susanne Nyström, den fyrfaldiga vinnaren av TjejVasan, klippa det blågula bandet till Västergården. Därmed har ytterligare 80 bäddar tillförts anläggningen.

Ett välkommet tillskott, inte minst i dessa tider när behovet av sängplatser är som störst i Mora.

Färdig i grevens tid

Tur eller skicklighet i planeringen, redan dagen innan KortVasan kunde de första gästerna flytta in och de mötte i princip den siste hantverkaren på väg ut genom dörren.  

- Med Västergårdens åtta parhus och den nya bowlinghallen som ska stå klar i maj är vi en komplett anläggning för alla som vill ha en aktiv vistelse, säger VD Hans-Olof Bogren. Läget vid Vasaloppsspåret ger gästerna möjlighet till "ski in-ski out", en stor fördel för de som vill ut och åka skidor. Eftersom vi är ett officiellt Vasaloppscenter har vi också vallabod och bastu, allt för att både elitåkare och motionärer ska trivas här.

Till kategorin elitåkare kan tveklöst bandklipparen Susanne Nyström räknas. Och hon har sin åsikt klar:

- Sådant här boende skulle vi alltid vilja ha när vi är ute på tävlingar. Alla bekvämligheter inom räckhåll, men ändå kunna vara för oss själva. Det är också roligt att Vasaloppsstraditionen förvaltas väl genom bra boendeanläggningar i Mora.

Lägenheterna har en yta på 38 kvadratmeter och erbjuder två sovrum med sammanlagt fem bäddar. Ett litet vardagsrum ryms också, liksom givetvis toalett med dusch.

Västergården
 

En stor anläggning blir större

2010 är det år då MoraParken gör sina största satsningar sedan starten på 1970-talet. Investeringarna i Västergården och bowlinghallen uppgår till ca 25 mkr och blir betydelsefulla tillskott till Moras besöksnäring.

- Västergården är viktig även för Vasaloppets gäster, understryker Vasaloppets VD Jonas Bauer. Faktum är att vi bokade 15 av de 16 lägenheterna redan innan byggnationerna hade börjat. Och nu till helgen kommer åkarna i de nordiska parlamentsmästerskapen, bland andra Juha Mieto, att bo här.

Sammanlagt kan nu MoraParken räkna till 550 bäddar och med 150 000 gästnätter är anläggningen en av de största aktörerna inom besöksnäringen i Mora.

- Det är nog bara Vasaloppet som är större, menar Hans-Olof Bogren.

 

Sven-Erik Nilsson 

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 4 mars 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213