Strandenområdets framtid ska utredas

10 februari 2015

Strandenområdets framtid ska utredas Visa större bild

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen att anta en projektplan för utvecklingen av strandenområdet i centrala Mora. Projektet ska leverera ett färdigt förslag med tydliga direktiv för hur marken ska användas och utvecklas.

Strandenområdet innehöll tidigare skolbyggnader, men vissa av dessa förstördes under en brand 2003. Idag finns bara en byggnad, Rosa Huset, kvar på platsen. Under 2014 har området tillfälligt iordningsställts och använts av Vasaloppet som målgångs- och mässområde under vinter- och sommartävlingar.

Platsen är central och viktig i Moras stadsbild. Projektet ska nu skapa tydlighet i kommunens användning av området och närliggande områden som även de påverkas av strandenområdets utveckling. Tanken är att planen ska underlätta för både kommunala och privata investeringar, och dessutom ska projektet klargöra olika föreningars och intressenters behov.

Målet är att ta fram ett planprogram som ska vara klart i slutet av 2015.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 10 februari 2015.

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.