Mora i sociala medier

Sociala medier är ett populärt samlingsnamn för internetbaserade tjänster som används för att dela innehåll, föra dialog och kommunicera.

Mora kommun finns representerad i en rad sociala medier. De specifika målgrupperna kan skilja sig åt, men syftet är alltid detsamma; att öka tillgängligheten och dialogen mellan Mora kommun, moraborna och andra intressenter.

Känslig information

Lägg inte ut inte känslig information, till exempel personuppgifter eller känsliga frågor (sekretess), via våra sociala medier. Vi rekommenderar telefon eller brev för sådana ärenden.

Tänk på att att inte lägga ut reklam på våra sidor, kränka någon och att lägga ut foton eller filmklipp på personer utan att de vet om det och tycker att det är okej. När det gäller barn under 15 år ska du fråga vårdnadshavaren innan. Om du hittar ett foto eller filmklipp på dig själv inom våra sociala medier som du vill att vi tar bort så hör du av dig till oss.

Vi raderar kränkande innehåll och tar bort och polisanmäler brottsligt material som till exempel hot eller hets mot folkgrupp, barnpornografi, uppvigling, olaga våldsskildring eller upphovsrättstvång. Om du upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det till oss.

Diarieföring

Synpunkter som kommer kommunen tillhanda via sociala medier, och som inte bedöms vara av ringa betydelse, registreras och blir en allmän handling som omfattas av offentlighetsprincipen. Om någon begär att få se en allmän handling är vi som myndighet skyldig att efter sekretessprövning, skyndsamt och i läsbar form, tillhandahålla den.

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk där du kommunicerar med vänner, företag, föreningar och organisationer. På Facebook kan du följa mycket av det som händer i Mora kommun. Huvudansvariga och publicister för sidan är Mora kommuns kommunikationsenhet, men inlägg kan komma från flera olika kommunala verksamheter.

Mora kommuns officiella sida på Facebook

Instagram

Instagram är ett socialt nätverk för bilder och korta videoklipp. Här kan privatpersoner, företag och organisationer ladda upp bilder och göra dem tillgängliga för alla eller utvalda grupper.

Mora.se

#morasweden

morabygdearkiv

kulturimora

rosahusetmora

LinkedIn

Linkedin (i marknadsföringsammanhang skrivet LinkedIn) är en webbtjänst där man kan sköta sitt professionella nätverk. Mora kommuns personalenhet använder LinkedIn i rekryteringssyfte.

Mora kommun på LinkedIn

YouTube

YouTube är en webbplats för videoklipp, där privatpersoner, företag, föreningar och organisationer kan dela med sig av sina egna videoklipp. Mora kommun använder i första hand YouTube till informationsfilmer om kommunen.

Mora kommuns officiella YouTube-kanal

SoundCloud

SoundCloud är en ljudfilstjänst som ofta används av bland annat artister och innehållstillverkare för lagring av till exempel musik och podcasts. Ett flertal svenska kommuner använder själva tjänsten för att lagra ljudupptagningarna från de gånger då fullmäktige sammanträder. Mora kommun är en av dem.

Mora kommuns officiella SoundCloud-konto

Du lyssnar enklast på ett sammanträde genom att klicka på "playlists", varifrån du kan välja att lyssna på en del av eller hela sammanträdet i ett svep.

Blogg

Varumarketmora-bloggen

Dela med andra
 • Dela på LinkedIn
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 21 juli 2015.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Mora kommun Fredsgatan 16
  792 80 Mora
  Växel: 0250-260 00
  Fax: 0250-186 42

  Öppettider växel och reception: vardagar kl. 07.45-12.00, 12.45-16.30

 • Kommunikationsenheten Badstugatan 2
  792 80 Mora

Facebook:



Visste du att....

... att Anders Ström 1931 var förste Morabo att vinna Vasaloppet?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213