Allt ljus på Mora

5 augusti 2015

Det har visserligen varit lite snålt med soltimmar denna sommar men jag vill ändå påstå att solen lyser på Mora.

mora kyrka

Det lyser om idrottsstaden Mora. Sveriges Television tilldelade oss en hedersam 9:onde placering i deras årliga ranking över Sveriges bästa idrottskommuner, och då ska man veta att det är nummer 9 av Sveriges 290 kommuner. Flera i juryn tyckte faktiskt att Mora skulle vara vinnare, detta med tanke på vår kommunstorlek i förhållande till våra prestationer.

Det glänser även om Moras integrationsverksamhet som fick högst betyg i Dalarna. Detta i en analys från Sveriges Kommuner och Landsting där faktorer som vistelsetid i Sverige, utbildningsnivå och förutsättningarna på den lokala arbetsmarknaden utvärderades.

Men det finns såklart ett och annat orosmoln som tornar upp sig över Sveriges kommuner över Mora kommun. Behovet och efterfrågan på kommunala tjänster och service växer fortare än utvecklingen av skatteintäkter. I Mora arbetar vi tillsammans och tar gemensamt ansvar för att klara en ekonomi i balans.

Och när solen väl visar sig blir det liv och rörelse med många aktiviteter och uppblandning med olika dialekter och nationaliteter på Moras gator och torg. Det känns näst intill lite sydländskt faktiskt. Turism och besök är viktigt för Mora. Visste du att 2014 spenderade turister cirka 1,1 miljarder kronor i Mora? Viktiga pengar som bland annat bidrar till att ge Mora fler arbetstillfällen. Då ökar skatteintäkterna och därmed förutsättningarna för att utveckla både Mora som plats och kommunens service.

Oavsett om solen skiner eller inte när du läser detta så passa på och njut av alla spännande aktiviteter som erbjuds i här i Mora och Siljansbygden, allt från Zornmuséet, Siljansrodd och Cykelvasan. Det kommer jag att göra.


Beskriv din bild av Mora här på hemsidan varumarketmora.se>> eller tagga din bild av Mora på Instagram med #varumärketmora.

En härlig fortsättning på sommaren önskar,

Peter Karlsson

Dela med andra
 • Dela på Google
 • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 5 augusti 2015.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Peter Karlsson Kommundirektör
  Kommunledningskontoret
  Badstugatan 2
  792 80 Mora
  Tel: 0250-261 03

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213