Anna-Lena Hållmats Bergvik ny socialchef i Mora kommun

10 mars 2015

Anna-Lena Hållmats Bergvik Visa större bild

Anna-Lena Hållmats Bergvik jobbar idag som socialchef i Rättvik och har lång erfarenhet av att arbeta inom socialtjänsten. Den 1 juni tillträder hon som ny socialchef i Mora kommun.

Anna-Lena har jobbat inom socialtjänsten i Rättvik sedan 2004. Innan hon blev socialchef 2010 har hon också jobbat som socialsekreterare och IFO-chef, det vill säga med personalansvar för medarbetare inom Individ- och familjeomsorgen.

Socialtjänstorganisationen i Mora är något större än i Rättvik organisationsmässigt och det kommer innebära ett större antal medarbetare.   

– Det händer mycket spännande i Mora, bland annat med bygget av det nya särskilda boendet. För egen del ska det bli kul att göra något nytt, jag gillar nya utmaningar. Jag tror att jag är en ganska drivande person och jag tycker om att utveckla verksamheter. Socialtjänsten är väldigt intressant eftersom den blir alltmer komplex i och med att äldre lever längre och har större omvårdnadsbehov, säger Anna-Lena.

Socionom med erfarenhet från privat näringsliv
Anna-Lena är utbildad socionom men har även jobbat inom det privata näringslivet, bland annat på advokatbyrå och som förvaltningschef på Jordägarna där hon bland annat har drivit och varit ansvarig för Rättviks marknad. Hon har även en bakgrund som sjukvårdsbiträde och jobbat inom äldreomsorgen.

–  Vi är glada att få en erfaren socialchef till Mora, vi tror Anna-Lena kommer tillföra mycket till vår verksamhet, säger kommundirektör Peter Karlsson.

Kopplingar till Mora
Och kopplingar till Mora har Anna-Lena. Hon gick gymnasiet på S:t Mikaelskolan i början av 70-talet och hennes far kommer från Färnäs där hon tillbringat en hel del tid på släktgården.

–  Jag känner till Mora väl och jag tycker om Mora, säger Anna-Lena.

Dela med andra
 • Dela på LinkedIn
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 10 mars 2015.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Peter Karlsson Kommundirektör
  Kommunledningskontoret
  Badstugatan 2
  792 80 Mora
  Tel: 0250-261 03

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213