Arbetsplatsolycka inträffade på brandstationen

4 maj 2018

En brandman skadades under en övning i fredags kväll. Händelsen inträffade då en koppling mellan brandbilen och slangen gick av. Brandmannen fördes till sjukhus och en anmälan om allvarlig arbetsplatsolycka är upprättad.

Olyckan inträffade den 4 maj klockan 18:05 i samband med en övning och ett moment med vattenfyllnad av brandslang vid rökdykning. När en slang trycksattes gick kopplingen mellan slangen och brandbilspumpen av – slangen slets då loss och flög iväg med 10 bars tryck. Kopplingen, som är i gjuten metall, träffade en brandman som skadades. Ambulans tillkallades omedelbart och brandmannen fördes till sjukhus.

Polis har varit på plats och upprättat en anmälan, samt att vi upprättat en anmälan till arbetsmiljöverket om allvarlig arbetsplatsolycka. Brandbilen, den nyaste i tjänst, är tagen ur tjänst tills vidare.

– Vi är tacksamma för att brandmannen mår förhållandevis bra trots omständigheterna. Nu måste det utredas hur detta kunde hända och framförallt hur vi kan undvika liknande olyckor i framtiden, säger räddningschef Johan Szymanski.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 4 maj 2018.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

  • Johan Szymanski Räddningschef
    Mora Brandkår
    Eldsläckarevägen 9
    792 36 Mora

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213