Branden i Västmanland

6 augusti 2014

Brandkåren i Mora bistår i släckningsarbetet och har tillsammans med Orsa och Rättvid under onsdagen skickat ner en tankbil, en släckbil och sju brandmän. Tanken är att de ska jobba på plats i Västmanland fram till söndag till att börja med.

 

Om brandröken
Röken var under måndagen påtaglig för många i Mora kommun. Under tisdagen och onsdagen låg vinden på åt ett annat håll och kändes inte lika påtagligt i siljansområdet.


Röken är inte farlig i små koncentrationer, men vi uppmanar de som är känsliga och känner besvär av röken att gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation och lyssna på radion. Får man besvär med andningen ska man uppsöka sjukhus.

Landstinget Dalarna informerar under tisdagseftermiddagen på sin hemsida om att röklukten i Dalarna inte är farlig, men att den som upplever besvär eller har frågor kan kontakta Sjukvårdrådgivningen på tel. 1177

 

Använd SOS informationsnummer 113 13
Många människor har ringt SOS Alarm på 112 eller brandkåren för att informera om röklukt, vilket gör att de som verkligen är i nöd får vänta länge. Brandkåren i Mora uppmanar allmänheten att enbart ringa 112 om man ser rökpelare eller eld. I övrigt kan man ringa SOS informationsnummer 113 13

 

Information
För information går det också bra att besöka www.krisinformation.se.

Information finns också på Länsstyrelsen Dalarnas hemsida, eller Länstyrelsen Dalarnas Facebooksida


 

Mora kommun följer utvecklingen och uppdaterar löpande information på hemsidan.

 

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 6 augusti 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora lasarett byggdes 1910-12?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213