Brandkåren på pride

4 augusti 2015

Brandkåren på Pridefestivalen

För första gången deltog Mora brandkår i Pridefestivalen i Stockholm. Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och flera andra kårer i landet togs ställning mot diskriminering och för likabehandling.

Brandkåren
Brandkårer från Mora, Lund, Malmö, Göteborg och Stockholm

Deltagandet i Pride är en del i brandkårens mångfaldsarbete och ett sätt att visa att brandkåren i Sverige är till för alla och öppen för alla. I Pridepark hade brandkårerna därför ett gemensamt informationstält där allt från brandrisker till utbildningsfrågor diskuterades. Intresset för frågorna var stort, dessutom har brandkåren ett stort rekryteringsbehov av deltidsbrandmän i hela landet.

-Vi rekryterar människor för deras kompetens, inte efter kön eller sexuell läggning. Det är viktigt att poängtera, menar Johan Szymanski, räddningschef i Mora.

Under lördagen gick den stora Prideparaden av stapeln. Storstockholms brandförsvar ordnade en brandbil och ett 20-tal brandmän från hela Sverige deltog i paraden. Ungefär en halv miljon människor fanns i publiken.

- Vi vill vara tydliga med att vi tar ställning mot diskriminering, diskriminering som dessutom ofta grundar sig i fördomar sammankopplade med okunskap. Det är samtidigt ett sätt för oss att bygga nätverk, nästa år hoppas vi fler från Dalarna deltar, avslutar Johan Szymanski.

Brandmän och befäl från Stockholm, Södertörn, Attunda, Göteborg, Falun, Malmö och Lund fanns representerade.

 

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 4 augusti 2015.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

  • Johan Szymanski Räddningschef
    Mora Brandkår
    Eldsläckarevägen 9
    792 36 Mora

Visste du att....

... Mora IK fyllde 75 år 2010?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213