Enkätundersökning om trygghet i Mora

6 september 2018
Enkät om trygghet från SCB Visa större bild
Bild på brevet som innehåller enkäten.

Under vecka 36 skickas en enkät om individens uppfattning om trygghet och säkerhet till 43 600 personer i Sverige från Statistiska centralbyrån på uppdrag av MSB. Mora kommun deltar med ett extra urval på 800 personer.

Enkäten innehåller frågor om allmänhetens uppfattning om utsatthet för olyckor och samhällsstörningar. Svaren ska användas för att kunna inrikta arbetet för ett säkrare samhälle där skadorna till följd av olyckor och kriser minskar. Det behövs bättre kunskap om hur befolkningen i olika delar av Sverige, i olika åldrar och med olika bakgrund, ser på sin egen trygghet och säkerhet och om vad som upplevs som hot och risker.

Mora är en av de 42 kommuner som har valt att delta med ett extra urval på 800 personer för att kunna inrikta det förebyggande arbetet i kommunen.

Enkäten har genomförts tre gånger tidigare: 2007, 2010 och 2014. Resultatet från årets undersökning kommer att presenteras på MSB:s webb för statistik efter årsskiftet.

Är du en av de som tagit emot brevet kan du enklast svara via den länk som anges i brevet. Det är bara att du följer instruktionen i brevet. Det kommer inte att framgå vad just du har svarat när undersökningens resultat redovisas. Uppgifterna som du lämnar skyddas av sekretess.

Om du hellre vill svara på en pappersblankett kommer den att skickas ut om några veckor.

Om du har fått enkäten och ej vill vara med eller om du har övriga frågor gällande enkäten, vänligen kontakta This is a mailto link.
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 6 september 2018.

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?