Föreläsning om prostitution, människohandel och tiggeri

20 september 2017

Den 12 oktober hålls en föreläsning på Mora folkhögskola om prostitution, människohandel och tiggeri. Föreläsningen riktar sig mot näringsliv och hotellverksamhet, men alla som är intresserade är också välkomna att anmäla sig till föreläsningen.

Bakom föreläsningen står samordnarna mot våld i nära relationer i Mora, Orsa, Älvdalen och Malung-Sälen, tillsammans med Länsstyrelsen Dalarna och Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan krävs, men själva föreläsningen är kostnadsfri och sänds även på webben. De som deltar på webben kommer att kunna ställa frågor via chatt.

Först på programmet är Mia Schyberg, regionkoordinator mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Hon kommer att informera om sitt arbete och om möjligheten att ge stöd och hjälp vid misstanke om människohandel eller prostitution.

I den andra delen av föreläsningen talar Anna Lagerdahl, gruppchef för Polisens traffickinggrupp i Bergslagen som arbetar mot prostitution och människohandel. Hon har erfarenhet från både Stockholm och Karlstad av arbete mot människohandel, prostitution, koppleri, köp av sexuell tjänst samt människosmuggling. En radiointervju med henne från P4 Värmland går att lyssna på via länken i högerspalten på denna sida.


Datum: Torsdag 12 oktober
Tid: 09.00-12.00
Plats: Mora folkhögskolas aula
Avgift: Seminariet är kostnadsfritt
Anmälan: senast 9 oktober till: This is a mailto link, tel: 0250-142 24 (oavsett om du är med via webben eller fysiskt)

För mer information, se länkarna i högerspalten.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 20 september 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213