Första spadtaget för nya brandstationen

18 maj 2018

Kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C) gräver första lasset på platsen för den nya brandstationen Visa större bild
Anna Hed (C) i förarhytten på grävmaskinen.

Idag invigdes bygget av Mora kommuns nya brandstation. Kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C) var på plats för att ta det första spadtaget med en av grävmaskinerna.

Startskottet för den nya brandstationen på 85 miljoner kronor har nu officiellt börjat. Utöver kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C) deltog även Lennart Sohlberg (S), kommundirektör Peter Karlsson, räddningsnämnden och räddningschef Johan Szymanski med resten av brandkårens personal.

Anna Hed (C) som satt i förarkabinen på grävmaskinen, är glad att bygget har kommit igång:

- Äntligen går vi från ord till handling. Vi har ju pratat om den här brandstationen så länge jag kan minnas och att bara hitta en plats var ju tillräckligt svårt till en början. Men nu är vi på rätt plats och det känns riktigt bra.

Peter Karlsson, kommundirektör i Mora kommun, ser också positivt på att bygget har kommit igång:

- Det är en glädjens dag för både Mora och räddningstjänsten i norra Dalarna. Det här innebär också en förbättring i arbetsmiljön för brandkårens personal jämfört med tidigare, så det är mycket bra.

För mer information om bygget, se relaterade länkar i högerspalten.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 18 maj 2018.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    792 80 Mora
    Växel: 0250-260 00
  • Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2
    792 80 Mora
  • Johan Szymanski Räddningschef
    Mora Brandkår
    Eldsläckarevägen 9
    792 36 Mora

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?