Partierna i Moraalliansen fortsätter samarbetet kommande mandatperiod

18 oktober 2018

MoraAlliansens presskonferens den 18 oktober 2018 Visa större bild
Från vänster: Lennart Sacrédeus (KD), Ingvar "Nille" Niilimaa (Mop), Anna Hed (C), Malin Höglund (M) och Jörgen Öhrström (L).

Centerpartiet, Morapartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna fortsätter samarbetet i Mora. Under torsdagen presenterade de styrande partierna i Mora sitt förslag för den kommande mandatperioden.

Vid kommunfullmäktiges möte den 22 oktober kommer bland annat kommunfullmäktiges presidium, kommunstyrelsen, samt kommunalråd och oppositionsråd att väljas.

Moraalliansen föreslår Lennart Sacrédeus (KD) som ny ordförande i kommunfullmäktige. Övriga förslag: till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd Anna Hed (C), till vice ordförande och kommunalråd Ingvar Niilimaa (MOP) och till socialnämndens ordförande Malin Höglund (M). Det sistnämnda valet görs dock i november. Jörgen Öhrström (L) är föreslagen som ersättare i kommunstyrelsen.

Årets valresultat till kommunfullmäktige i Mora resulterade i att 24 av 41 mandat gick till partierna i Moraalliansen, vilket är en ökning med två mandat från föregående period.
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 18 oktober 2018.

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?