Han blir ny kommunikationschef

10 januari 2017

Anders Rosén

Anders Rosén, ny kommunikationschef på Mora kommun.

Den 6 februari tar Anders Rosén plats som ny kommunikationschef på Mora kommun. Han har mångårig erfarenhet av att arbeta med media och kommunikation, både inom och utanför Sveriges gränser.

– Mora är spännande, det finns få kommuner med samma spännvidd. Mora har ett dynamiskt näringsliv, ett rikt kulturliv och flera stora välorganiserade arrangemang, inte minst inom idrotten. Här finns också möjlighet till ett aktivt friluftsliv, vilket passar mig. Det känns skönt att vara tillbaka på hemmaplan i Siljansbygden!

Anders Rosén har sina rötter i Rättvik där han också är bosatt, men har alltid vistats mycket i trakterna kring Mora.

– Jag känner nog till varenda by och har jobbat en hel del här genom åren, dels på lokaltidning och dels på arrangemang som Vasaloppet.

Tidigare kommunikationschef på Länsstyrelsen

Anders Rosén kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef med strategiskt ansvar på Länsstyrelsen i Stockholms län och dessförinnan var han kommunikationschef på Länsstyrelsen i Dalarna.

Han har lång journalistisk erfarenhet, bland annat som reporter och programledare på SVT (SVT Sport och Packat och klart). Han har också jobbat internationellt som informationsansvarig för Svenska Afghanistankommittén med placering i Kabul, Afghanistan.

Ser fram emot sitt nya uppdrag

Från och med den 6 februari är det Mora som gäller.

– Det känns som en förmån att få arbeta med kommunikation i Mora. Jag hoppas kunna medverka till att göra kommunen tydligare och visa det som är angeläget, både inom och utanför kommunens gränser och även internt mot kommunens egna anställda, säger Anders Rosén.

– Vi är glada över att Anders har valt att börja jobba hos oss och jag är säker på att vi kommer få stor nytta av hans breda kunskap inom kommunikationsområdet, säger Peter Karlsson, kommundirektör Mora kommun.

Dela med andra
 • Dela på LinkedIn
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 10 januari 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Peter Karlsson Kommundirektör
  Kommunledningskontoret
  Badstugatan 2
  792 80 Mora
  Tel: 0250-261 03

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213