Klädfärgning och barnkonventionen– olika jobb i Mora kommun

3 juli 2015
Rosa Huset
Rosa Huset
Mora kommuns feriepraktikanter har haft många olika uppdrag.  Slutredovisning som hölls igår på Rosa Huset bjöd på skön musik, kreativitet och en stark tro stark på framtiden och Mora.

Att barnkonventionen är viktig och behövs är givet, men hur arbetar vi med den i Mora? Det har några av feriepraktikanterna fått undersöka. Genom omvärldsbevakning och intervjuer med politiker, socialsekreterare, barn och ungdomar på stan har de sammanställt hur det ser ut idag och kommit fram till förslag på hur vi skulle kunna arbeta med den i framtiden. Några av förslagen på åtgärder är att inrätta en kommunal barnombudsman och göra luppundersökningar.

”Vi har gjort det förut, vi kan göra det igen!”

2009 blev Mora utsedd till Sveriges bästa ungdomskommun, detta föreslog praktikanterna att man skulle gå tillbaka till och se vad vi gjorde bra då och lära oss av det.

 

Musik och skaparglädje

Andra feriepraktikanter har ställt i ordning en ateljé i Rosa Huset för ungas kreativitet där man kan pyssla, färga kläder och måla. De har även hunnit med fina alster själva som man kan se på Facebookgruppen Ateljén.

Under slutredovisningen av feriepraktiken som ägde rum i Rosa huset under torsdagen fick publiken även ett smakprov på vad musikgruppen gjort då de har varit ute och spelat runt om i Mora. Turnén har gått genom centrum, på glassbåten och på flera ålderdomshems såsom Noret, Sollerön och Våmhus. Sångerskan Emma säger att det var roligast att spela på ålderdomshemmet för att alla där var så trevliga och roliga och gungade med.  

Dela med andra
 • Dela på Google
 • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 3 juli 2015.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Åke Nyström Chef integrationsenheten
  Kommunledningskontoret
  792 80 MORA
  Tel: 0250-261 06 (mobil anknytning)
  Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213