Kommunen skriver avtal om marknadsföring med KAIS och Mora IK

24 maj 2018

Logotyper KAIS Mora, Mora IK

Mora kommun kommer att skriva marknadsföringsavtal med KAIS Mora och Mora IK, enligt förslag till kommunstyrelsen. Kommunen har i flera år haft avtal om att få använda de båda lagen i sin marknadsföring.

Marknadsföringsavtalen med både KAIS och Mora IK har nyligen löpt ut och nya avtal håller på att förhandlas fram. För Mora IK föreslås kommunstyrelsen anslå 500 000 kronor för nästa säsong och för KAIS Mora 250 000 kronor. Beloppen är oförände mot tidigare år.

Mora IK spelar kvar i SHL och därför ser kommunen det som en bra möjlighet att marknadsföra sig genom reklam på bland annat dräkter och i mediakuben. Det anses vara ett effektivt sätt för kommunen att stärka och sprida sitt varumärke. Dessutom ger avtalet möjlighet till aktiviteter i arenan för att skapa och utveckla kontakter. Mora IK ska också engagera sig i olika aktiviteter ute i samhället.

Marknadsföringsavtalet med innebandyklubben KAIS ska erbjuda liknande möjligheter: bland annat reklam på dräkter och i arenan och i samband med olika cuper och arrangemang. KAIS har varit särskilt framgångsrikt med sitt damlag, som vann den högsta serien och tog SM-silver.

Den 29 maj ska kommunstyrelsen ta beslut om att anslå pengar till marknadsföringsavtalen.

• Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Sidan uppdaterad den 24 maj 2018.

Visste du att....

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?