Kommunen utreder Strandenområdet

18 juni 2018

stranden Visa större bild

Området för den tidigare Stranden skola, nära Vasaloppsmålet, ska får en genomlysning. Kommunstyrelsen har beslutat att alternativen för olika användningsområden ska utredas.

För närvarande utgör Strandenområdet ett större obebyggt område i centrala Mora. Det var platsen för den numer rivna Stranden skola och används idag huvudsakligen av kommunens ungdomsverksamhet Rosa Huset och av Vasaloppet. Området är tänkt som ett evenemangsområde, men det finns inget beslut som säger mer specifikt hur det ska utnyttjas.

Det finns en rad möjliga användningsområden, exempelvis ny 7-9-skola, multiarena för idrott och kulturhus.

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 18 juni att det ska göras en utredning med fokus på områdets olika möjligheter. Utredningen ska inventera de olika idéer och förslag för områdets användning som tidigare har presenterats.  Förslagen ska ställas i relation till hela kommunens behov. Utredningen kan också presentera lösningar för dom verksamheter som inte kan inrymmas på området.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 18 juni 2018.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    792 80 Mora
    Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?