Konst för blivande jubilarer

20 september 2013
Jubilarens val Visa större bild
Imola Mokas och Brita Holvid-Fastlund förbereder utställningen "Jubilarens val" i Mora Bibliotek och kulturhus.

Efter 25 års tjänst kan en kommunanställd kvittera ut en gåva värd 6 000 kronor. Nu vill Konst i Dalarna väcka intresset för att då välja ett konstverk och arrangerar därför en veckolång utställning i kulturhusets foajé. Vernissagen äger rum lördagen den 21 september och dit har de 45 anställda som nu passerat 25-årsgränsen bjudits in för att ta en titt på de närmare 50 alster som ställs ut.

Jubilarens val Visa större bild
Konstnären Bo Ek har tydligen influerats
av Zorns "Une première".....
"Jubilarens val" heter utställningen och det är sjunde året som Konst i Dalarna turnerar runt i länet för att visa på alternativ till guldklockan. I Mora är det andra året, första gången var 2008. En eller två kommuner erbjuds utställningen årligen och 2013 är det i Falun och Mora som man ställer ut. I Falun visas fem verk per utställare medan Mora har begränsat urvalet till ett verk.

- Det brukar vara stort intresse för att välja en tavla efter 25 års tjänst, säger Brita Holvid-Fastlund, konstnär som ställer ut men som också är med och bygger utställningen. Här kommer vi inte bara att visa målningar, utan också  skulpturer, keramik, grafik och smycken som man kan välja mellan. Och naturligtvis är också allmänheten välkommen till vernissagen och under veckan för att köpa konst.

Den konstnärliga bredden är imponerande och det borgar för att många besökare kan hitta något som faller i smaken. Och siktar någon in sig på konstnärer från Mora så finns det tre att välja mellan; förutom Brita Holvid-Fastlund även Massoud Farhang och Frida Lindqvist. Alla med skilda konstnärliga uttryck.

Läs mer om Jubilarens val 2013

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 20 september 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213