Krisberedskapsveckan här igen

29 maj 2018

Familj förbereder sig för kris

Vet du hur du ska klara dig om vi får en allvarlig kris?

Just nu pågår krisberedskapsveckan i hela Sverige. Det är en årlig kampanj en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur vi påverkas av samhällskriser och vad vi kan göra för att förbereda oss om krisen eller i värsta fall kriget kommer.

I Mora finns informationsmaterial uppställt vid simhallen, gymnasieskolan och på biblioteket. Där kan du dessutom se en krislåda med vad man bör ha hemma för att klara sig de första dagarna vid en kris.

På lördag den 2 juni kommer lottakåren och brandkåren att finnas vid ICA Maxi kl. 12.00-14.00 för att ge information och prata krisberedskap.

Nytt i år är att alla hushåll ska få broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”. Men du kan ladda ner den redan nu genom den här länken.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 29 maj 2018.

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?