Landshövding Ylva Thörn tar spårmaskinen till skidstadion i Hemus

23 mars 2016

Landshövdingen kör spårmaskin i Hemus 

Under landshövdingens besök diskuterades inte bara viktiga frågor för Mora och Dalarna, Ylva Thörn fick dessutom vara med om en unik tur i Vasaloppsarenan.

På onsdagsmorgon hälsades Ylva Thörn välkommen till Mora av kommunalråd Anna Hed (C), kommundirektören Peter Karlsson och kommunikationschef Viveka Leksell. Dagen inleddes i kommunhuset där Peter och Anna berättade om Regionstad Mora – för ett aktivt liv. Mora ska 2022  vara en levande stad med en tydlig profil och ha en positiv utvecklingstrend. 

Turen i skidspåren började med spårmaskinen direkt utanför Zornmuseet upp genom campingen, vidare över Prästholmen till Hemus, skidstadion. Efter lunch på Café Zorn presenterades kulturkraft och dagens näringsliv i Mora i det vackra biblioteket på Zornmuseet.

- Besöken i kommunerna är alltid fantastiskt roliga, intressanta och enormt lärorika, säger Landshövding Ylva Thörn. Mora kommun bjöd på ett spännande program med skidturen i spårmaskinen, musik under lunchen och besöket på Zorngården.

Dagen avslutas med att landshövdingen deltar i Kapitaldagen på Mora Parken där över 60 representanter för det mångfacetterade näringslivet i Mora deltar.

- Mora bjöd på sin allra bästa sida under besöket med strålande sol, engagerade medarbetare, kulturkraft, fantastiskt lunch och härliga skidspår i Vasaloppsarenan, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande. Jag är mycket nöjd och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Länsstyrelsen i Dalarna.

Dela med andra
 • Dela på Google
 • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 mars 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
  Mora kommun
  792 80 Mora
  Tel: 0250-266 19
  Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213