Lanseringen av nya morakommun.se skjuts fram

7 november 2018
Surfar på internet via mobiltelefonen Visa större bild
Utvecklingen av kommunens nya servicewebb fortsätter.

Arbetet med att skapa nytt innehåll till den nya kommunwebben www.morakommun.se tar längre tid än beräknat. Webbplatsen skulle ha lanserats i slutet av november, men lanseringen skjuts nu fram till slutet av januari.

Projektet med att utveckla en helt ny servicewebb rullar på och det händer mycket både med den tekniska utvecklingen, designen och innehållet. Innehållsarbetet, det vill säga att ta fram helt nya texter och bilder, håller dock inte tidsplanen.

Att ta fram helt nytt innehåll är tidskrävande. Tyvärr har arbetet inte gått i den takt vi hoppats på. Skogsbränder, organisationsförändringar och annat har kommit emellan. Korrekturläsningen och att få texter kvalitetsgranskade tar också längre tid än planerat.

– Vi vet från andra liknande projekt att innehållsarbetet är det mest arbetsamma och det som oftast gör att projekten blir försenade, säger Frida Hvit från Mora kommun som samordnar projektet.

Följ utvecklingen på betawebben

Lanseringen var planerad till i slutet av november, men är nu flyttad till slutet av januari 2019.

Följ utvecklingen av den nya kommunwebben på Mora kommuns betawebb

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 7 november 2018.

• Frida Hvit Kommunikationsstrateg
    Kommunledningskontoret