Majoritetens politiska plattform presenterad

11 december 2018

Nu har den politiska majoriteten presenterat sin politiska plattform för den kommande mandatperioden. En politisk plattform är grunden för den politik som ska föras av de styrande fem partierna de kommande fyra åren.

Majoriteten består av Centerpartiet, Morapartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Den politiska plattformen säger hur partierna ska samverka och vad som ska prioriteras den kommande perioden. I dokumentet poängteras särskilt en långsiktig och hållbar utveckling för Mora.

I inledningen av den politiska plattformen skrivs bland annat:

”De stora utmaningarna framöver handlar om kompetensförsörjning, bostadsbrist och infrastruktur, trygghet och behovet av stärkt samhällsgemenskap. Hög sysselsättning är viktigt för att kunna upprätthålla välfärden i kommunen. Behovet av bostäder är stort och fortsatt byggande behövs för att Mora ska fortsätta att växa. En fungerande infrastruktur krävs då många varor och tjänster samt en stor arbetspendling sker varje dag. En hållbar strategisk utveckling krävs för att kunna möta de stora behoven. Mora är en attraktiv kommun och här kan man leva det goda livet. Här finns ett stort utbud av kultur, fritid och idrott som behöver både värnas och utvecklas.”

Läs den politiska plattformen i fulltext här.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 11 december 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213