Medalj för rådigt ingripande

27 mars 2015

På juldagens kväll hörde de tre i personalen på Hanslindens servicehus hur en kvinna skrek och en brandvarnare tjöt. De rusade dit och möttes av en brinnande äldre kvinna.

Rådigt
Räddningschef Johan Szymanski, medaljörerna Evy Gut, Josefine Ersson och Susanne Östlund samt Brandskyddsföreningens ordförande, Andreas Bertilsson.

 

I det här läget kunde man välja att vänta och ringa brandkåren, eller försöka agera så snabbt som möjligt. Att agera var precis vad dessa tre gjorde - de for in i lägenheten och hjälptes åt att släcka branden i personen samtidigt som de släckte det som brann på golvet i köket. Lika snabbt larmade de efter ambulans.

Tackvare detta rådiga ingripande räddades kvinnans liv. Dessutom är boendet inte bemannat nattetid, vilket inneburit att branden kunnat få betydligt större konsekvenser om den fått fortsätta.

Efter detta ansökte räddningschefen till Brandskyddsföreningen om att de tre, Josefin Ersson, Susanne Östlund och Evy Gut skulle föräras med diplom och förtjänsttecknet för Rådigt ingripande. Idag, den 27 mars 2015, delades medaljen ut i samband med Brandskyddsföreningens årsmöte i Falun.

Stort grattis och tack för ett mycket bra ingripande!

 

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 27 mars 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213