Mora deltar i mentorsprojekt kring kvinnligt ledarskap

25 oktober 2016

mentorprogram Visa större bild
Politikerna från Afrika, Asien och Östeuropa i ICLD:s program ”Local Political Leders – Capacitating Women in Politics” med sina svenska mentorer

Kvinnliga toppolitiker från olika länder i Asien, Afria och Östeuropa som går ett internationellt ledarprogram besöker under veckan sina mentorer i olika delar av Sverige. I Mora kommer kommunstyrelsens ordförande Anna Hed få besök av Sumitra Chandel från Indien för att utbyta erfarenheter kring välfärd och politiskt ledarskap.  

De 20 politikerna som går det internationella ledarprogrammet träffas i Sverige under två veckor och den 26-27 oktober besöker de sina svenska mentorer som är ledande politiker i kommuner och landsting.

Tanken är att visa upp den politiska vardagen och besöka olika kommunala och regionala verksamheter så som förskola, äldreomsorg, sjukhus och renhållning.

 - Jag är stolt över att Mora kommun deltar i programmet. Det känns bra att vara mentor och få möjlighet att träffa andra kvinnor i ledande positioner. Jag får dela med mig av mina erfarenheter och får samtidigt en bredare kunskap och insikt om hur det fungerar i andra delar av världen, säger Anna Hed. Sumitra Chandel är kommunalråd i Indien och hon kommer att vara med på olika möten och träffar under besöket i Mora. Hon kommer bland annat att vara med på direktion med Region Dalarna och Demokratidagen på Mora Parken. 


Ledarskapsprogrammet anordnas av Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) och Sveriges kommuner och landsting (SKL) är en samarbetspart.

Läs mer om programmet på SKL:s hemsida.

 

 

Dela med andra
 • Dela på LinkedIn
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 25 oktober 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
  Mora kommun
  792 80 Mora
  Tel: 0250-266 19
  Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213