Mora profilerar Vasaloppsarenan under skid-VM

28 oktober 2014

Öppet spår 2011

Mora kommun jobbar nu med ta fram innehåll till en monter som ska heta ”House of Dalarna” och den kommer att visas under VM-tävlingarna i februari. Förhoppningen är att locka folk skid-VM:s besökare att besöka, bo, arbeta eller etablera sig i Dalarna. 

Beyond skiing 2015 är ett samlingsnamn för det som händer kring världsmästerskapen i längdskidåkning och backhoppning i Falun 2015. Kommunen har sedan tidigare beslutat att gå in som foundermedlem i Beyond skiing och kommer att engagera sig i en monter som kallas ”House of Dalarna”; uppbyggd som ett hem med kök, vardagsrum och arbetsrum. Varje dalakommun har fått i uppgift att lyfta tre varumärken per kommun.  

Besökarna till skid-VM är i Falun på grund av sitt intresse för vintersport och skidåkning, och det gör evenemanget till ett bra tillfälle att profilera Mora som en plats med fantastiska möjligheter till ett aktivt liv. Mora kommun beslutade vid tisdagens kommunstyrelse att av sätta 212 000 kronor i utvecklingsmedel för genomförande av deltagandet.   

Mora har valt att fokusera på:

  • Zorn - för besöksnäringen och Moras rika konst och kulturliv
  • knivar och kranar - för arbete och etablering
  • idrottsgymnasiet - för skola och samhälle

Genom olika aktiviteter i montern kommer Mora även ha möjlighet att profilera sina musikprofiler​ och sina stora besöksmål tillsammans med övriga dalakommuner. 

Utanför montern kommer Vasaloppsarenan vara i fokus under kommunens egen utställningsdag den 21 februari.

  

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 28 oktober 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora lasarett byggdes 1910-12?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213