MoraAlliansen bildar ny majoritet i Mora kommun 2014-2018

14 oktober 2014

MoraAlliansen bildar ny majoritet
Från vänster: Malin Höglund (M), Mats-Gunnar Eriksson (FP), Anna Hed (C), "Nille" Niilimaa  (MOP), Birgitta Sacredeus (KD).

Under tisdagen presenterades den nya majoriteten som ska styra Mora kommun under den kommande mandatperioden. Det blir fem partier – Centerpartiet, Moderaterna, Morapartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet som bildar MoraAlliansen.

Samverkan mellan de fem partierna i MoraAlliansen bygger på en gemensam vision, en politisk plattform och ett samverkansavtal. Några av de stora frågorna man vill ägna sig åt den kommande mandatperioden är att bygga fler bostäder, ta ansvar för kompetensförsörjning, fokusera på kärnuppgifterna vård, skola och omsorg, ge företagen bättre förutsättningar med en utvecklad infrastruktur och möjlighet till ökad sysselsättning. Men även kultur, fritid och idrott för att skapa meningsfulla aktiviteter.

Läs mer om visionerna här.
 

Två nya kommunalråd

Anna Hed (C) föreslås bli ny ordförande och Malin Höglund (M) kommunstyrelsens vice ordförande.

 

 

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 14 oktober 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213