Nu lanseras betaversionen av Mora kommuns nya webbplats

28 augusti 2018
Skärmdump av startsidan på Mora kommuns betawebb Visa större bild

En beta är en testversion av Mora kommuns nya webbplats, vilket innebär att allt inte är riktigt färdigt än. På beta.morakommun.se kan du följa utvecklingsarbetet under hösten. För att webbplatsen ska bli riktigt bra vill vi ha dina synpunkter – testa och tyck till.

Mora, Orsa, Älvdalen och Vansbro bygger i ett gemensamt projekt fyra nya webbplatser, en för varje kommun. Betaversionen fylls på med innehåll och funktionalitet allt eftersom att utvecklingsarbetet går framåt. Vad tycker du fungerar bra eller mindre bra? Lämna dina synpunkter direkt på beta.morakommun.se.

– Vi vill understryka att det inte är den slutgiltiga och färdiga webbplatsen, det går fortfarande att justera och ändra mycket. Och vi hoppas att många vill följa arbetet samt tar chansen att tycka till och ge konstruktiv kritik nu när vi släpper webben i ett så tidigt utvecklingsskede, säger Frida Hvit som är de fyra kommunernas samordnare i projektet.

Nya funktioner och nytt innehåll

Mora kommuns nya webbplats kommer att få ett nytt utseende, ny informationsstruktur, nya funktioner och ett helt nytt innehåll. Bland annat skrivs nya och enkla texter som är anpassade efter mottagaren.

– När våra nuvarande webbplatser byggdes för cirka tio år sedan så utformades webbplatser ofta utifrån hur kommunernas organisation såg ut. Nu kommer användarens behov att vara i fokus. Prioriteten är att ge god service och bygga mer tillgängliga webbplatser som självklart är mobilanpassade, säger Frida Hvit.

Då lanseras de nya webbplatserna

Planen är att kommunernas nya webbplatser ska lanseras i slutet av november 2018.

– Men mycket kan såklart hända när det gäller projekt av den här storleken. Vi kommer till exempel inte ha all funktionalitet som vi önskar klar vid lanseringen, det gäller framförallt utbudet av e-tjänster. Utvecklingsarbetet fortsätter efter lansering och våra kommuner kommer att erbjuda fler e-tjänster på sikt, det är ett viktigt steg i ledet att bli mer digitala, säger Frida Hvit.

Fram till lanseringen är det fortfarande www.morakommun.se som gäller när du söker information om kommunen.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 28 augusti 2018.

• Frida Hvit Kommunikationsstrateg
    Kommunledningskontoret
    Mora kommun
    792 80 Mora
  • Linnea Kallberg Kommunikationsstrateg
    Kommunledningskontoret
    Mora kommun
    792 80 Mora

Visste du att....

... elektriciteten kom till Östnor 1916?