Ny medborgarundersökning på gång

13 september 2012

Centrum Visa större bild

Det har gått två år sedan den förra, och därför har det blivit dags igen att låta 1 000 Morabor komma till tals. Undersökningen görs i samarbete med Statistiska Centralbyrån och resultatet används som underlag för utvecklingen av kommunens service och dialogen med våra medborgare.

Enkäten skickas ut den 14 september till de slumpvis utvalda deltagarna i ålder 18-84 år. Några dagar innan har de dessutom fått ett "förbrev", en åtgärd som brukar göra att svarsfrekvensen ökar. 

Undersökningen är indelad i tre avsnitt:

  • Mora som plats att bo och leva
  • Den kommunala servicen
  • Möjligheter till inflytande 

I dessa tas bland annat upp frågor om skola, äldreomsorg, gator/vägar, bostäder, trygghet, kommunikationer och kommersiellt utbud. I år är den dessutom kompletterad med frågor om nedskräpning och tekniska nämndens verksamheter. Den som inte vill lämna sina svar i pappersform kan istället göra det via webben, där enkäten också finns på engelska och finska.

I december ska undersökningen vara sammanställd och då får politiker och tjänstemän en värdefull vägledning inför framtida ställningstaganden. Självfallet kommer också resultatet att redovisas på mora.se.

 

Sven-Erik Nilsson 

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 september 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213