Öppna ditt hem och gör en god insats

19 februari 2016

Hus i vinterskrud vid solnedgång

Mora kommun har ett stort behov av att hitta boenden till nyanlända. Har du ett extra rum, lägenhet eller en stuga att hyra ut? Öppna ditt hem och skapa bättre förutsättningar för nyanlända att bosätta sig i Mora.

Många människor är på flykt i världen från krig och förtryck och många frivilliga krafter samlas för att tillsammans stötta och hjälpa på olika sätt. Idag råder det bostadsbrist i många kommuner vilket försvårar möjligheten för nyanlända att integreras i det svenska samhället.

Genom satsningen Öppna ditt hem kan du som morabo hyra ut ett rum i din lägenhet, hus, fritidshus eller en gäststuga för en period på minst ett halvår. Kommunens syfte med Öppna ditt hem är att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att kunna bosätta sig i Mora och integreras i det svenska samhället.

Mora kommun hjälper till att matcha dig som kan hyra ut en bostad med en passande hyresgäst. Du bestämmer själv om du vill hyra ut till en barnfamilj, ett par eller någon ensamstående. Mora kommun hjälper till att upprätta ett hyreskontrakt.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 19 februari 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Öppna ditt hem

Frågor och svar

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213