Rosa Huset stänger sin öppna fritidsverksamhet tills vidare

22 januari 2018
Rosa huset - vinter

På grund av oroligheter, skadegörelse och hot mot besökare samt personal kommer den öppna fritidsverksamheten på Rosa Huset att stängas tills vidare. Kulturskolan kommer att ha öppet som vanligt.

Rosa Huset bygger på ungas delaktighet och ska vara en trygg, kreativ och social mötesplats för unga i Mora efter sin skoltid. Hot om våld, oroligheter och skadegörelse har förekommit vilket gör att Mora kommun nu tagit beslut om att stänga den öppna fritidsverksamheten tills vidare.

– Vi ser allvarligt på den situation som råder på Rosa huset. Vi måste få till en bra arbetsmiljö för personalen som jobbar här och våra besökare ska känna en trygghet när de besöker våra lokaler. De flesta unga som besöker Rosa huset sköter sig bra och tyvärr är det de som nu drabbas av att några få inte sköter sig, säger Mikael Jäderlund som är chef för Rosa Husets verksamheter i Mora kommun.

Polisanmälan gjord

Mora kommun har gjort polisanmälningar utifrån de incidenter som skett. Mora kommun kommer att fortsatt arrangera aktiviteter för unga. Men den öppna fritidsverksamheten kommer att vara stängd tills vidare för att se över vilka olika åtgärder som behöver göras för att åter skapa en trygg miljö för besökare och personal.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 22 januari 2018.

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?