Rosa Huset startar sin öppna fritidsverksamhet igen

5 februari 2018
Rosa huset - vinter

Onsdag den 7 februari kan unga i Mora återigen besöka Rosa Husets öppna fritidsverksamhet. Från och med nu gäller begränsade öppettider och tydligare förhållningsregler.

Öppettiderna från och med den här veckan är:

Onsdagar 14–22
Fredagar 15–24

Åldersgränsen är 13–20 år och om man vill boka aktiviteter måste man ha ett medlemskort. Det kommer att vara tydligare förhållningsregler för bland annat tobak och rökning.

Fokus på trygg miljö

Det var i januari som Mora kommun beslutade att stänga den öppna fritidsverksamheten på Rosa Huset. Detta på grund av oroligheter, skadegörelse och hot mot både besökare och personal. Mora kommun polisanmälde händelserna.

– Rosa Huset ska vara en trygg, kreativ och social mötesplats för unga i Mora. Vi har nu vidtagit de åtgärder vi anser var nödvändiga och det känns kul att kunna öppna verksamheten igen, säger Mikael Jäderlund, chef för Rosa Husets verksamheter i Mora kommun.

De senaste veckorna har personalen träffat polis, grundskolor och Mora gymnasium samt fritidsgårdar och andra organisationer för att tydliggöra vilka förhållningsregler och handlingsplaner som gäller för Rosa Huset.

– Som vårdnadshavare är du alltid välkommen att besöka oss för att se lokalerna och prata med oss i personalen, säger Mikael Jäderlund.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 5 februari 2018.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... att Anders Ström 1931 var förste Morabo att vinna Vasaloppet?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213