Brandrök från Västmanland kan dra in över Dalarna igen

8 augusti 2014

Brandrök från skogsbranden i Västmanland kan komma att dra in över Dalarna igen under helgen, då väderprognosen tyder på tilltagande vind.

Röken är inte farlig i små koncentrationer, men vi uppmanar de som är känsliga och känner besvär av röken att gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation och lyssna på radion. Får man besvär med andningen ska man uppsöka sjukhus.

Här svarar Landstinget Dalarna på frågor om röken.

 

Använd SOS informationsnummer 113 13
Många människor har ringt SOS Alarm på 112 eller brandkåren för att informera om röklukt, vilket gör att de som verkligen är i nöd får vänta länge.
Brandkåren i Mora uppmanar allmänheten att enbart ringa 112 om man ser rökpelare eller eld. I övrigt kan man ringa SOS informationsnummer 113 13

 

Iakttag försiktighet vid grillning
Länsstyrelsen Dalarna vill också gärna uppmana alla som grillar att vara försiktiga. Det råder inte längre eldningsförbud i Dalarna, men det är torrt i naturen och därför vill man påminna om att vara observant vid eldning. Läs mer här.

 

Mora kommun följer utvecklingen i Västmanland
Mora kommun deltar tillsammans med övriga dalakommuner, Länsstyrelse, räddningstjänster och polis i dagliga samverkansmöten kring utvecklingen av skogsbranden i Västmanland.

Mora Brandkår har under veckan tillsammans med räddningstjänsterna i Rättvik och Orsa skickat ner personal, tankbil, släckbil, vattenpump och ledningsförstärkning för att hjälpa till med släckningsarbetet. Det finns beredskap hos Räddningstjänster i närliggande kommuner i det fall något allvarligt skulle hända i Mora kommun.

 

Information
Mer information om branden och släckningsarbetet finns på www.krisinformation.se

Information finns också på Länsstyrelsen Dalarnas hemsida, eller Länstyrelsen Dalarnas Facebooksida

 


 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 8 augusti 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213