Sök Mora kommuns demokratistipendium

22 mars 2018
Händer i luften i olika färger Visa större bild

Demokratistipendiet går till en person, organisation, skola eller klass som genom betydande insatser främjat och värnat de demokratiska värderingarna. Priset är på 10 000 kronor. Ansök eller nominera senast den 1 april.

Stipendiatens insats måste vara knuten till utbildningsverksamheten inom Mora kommun. Stipendiet delas ut i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Ansök eller nominera idag

Du kan själv ansöka om demokratistipendiet eller nominera någon som du tycker passar in på kriterierna. Kommunstyrelsen utser den eller de som får stipendiet.

Mejla din ansökan eller förslag till This is a mailto link senast den 1 april. Kom ihåg att beskriva den betydande insatsen som genomförts och varför personen eller personerna förtjänar att uppmärksammas.

Frågor?

Kontakta Mora kommun på This is a mailto link.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 20 mars 2018.

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.