Utsläpp på bensinmack under kontroll

6 juli 2016

Kvällen den 4 juli började en tankbil med farligt gods läcka diesel i samband med lossning på bensinmacken på Yvradsvägen i Mora. Ca 320 liter läckte ut innan läckaget stoppades.

Sanering på OK

Saneringsarbete på bensinmacken.

Brandkåren var snabbt på plats och stoppade initialt mer diesel från att rinna ut i den dagvattenbrunn som fanns i närheten.
- Vi bedömer just nu att högst ett tiotal liter diesel runnit ner i dagvattensystemet. Som försiktighetsåtgärd har vi därför lagt läns vid utloppet i Saxviken, säger räddningschef Johan Szymanski.

Arbetet med att stoppa läckaget och sanera platsen pågick under ett par timmar, därefter spärrades delar av bensinmacken av för att absorptionsmedlet skulle få verka i fred.

- Under tisdagen har vi tagit bort allt överblivet absorptionsmedel och kört det till destruktion. Bensinmacken kan därför bedriva verksamhet som vanligt igen. En dialog har även förts med miljömyndigheten samt länsstyrelsens miljöavdelning.

Läns
Absorptionsläns i Saxviken.

De som passerar Saxviken kan dock fortfarande se att länsen ligger kvar. Denna kommer få finnas kvar några dagar framöver som försiktighetsåtgärd.

- Det är dock ingen fara att bada i Saxviken eller vistas i närheten, lugnar räddningschefen.

 

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 6 juli 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

  • Johan Szymanski Räddningschef
    Mora Brandkår
    Eldsläckarevägen 9
    792 36 Mora

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213