Vad vill vi uppnå med nya webbplatsen?

17 maj 2018
Läsplatta där det står service på skärmen

Ge god service, öka engagemanget och delaktigheten, effektivisera de kommunanställdas arbetsuppgifter och stärka kommunens varumärke. Det är de effekter som de nya webbplatserna ska ge. Nu inleds arbetet med att bygga webbarna.

Mora, Orsa, Älvdalen och Vansbros kommuner ska i ett gemensamt projekt bygga nya externa webbplatser, en för varje kommun. Ett grundligt förarbete är gjort och nu inleds äntligen arbetet med att utveckla webbplatserna.

Utvecklingsarbetet kommer att göras agilt, det vill säga i små delprojekt där vi testar och justerar under processens gång. Inom kort kommer kommunerna att lansera betawebbplatser där du kan följa utvecklingsarbetet och där är du välkommen att ge feedback för att hjälpa oss med utvecklingen.

Prioriteringar – vilken effekt får de?

Hur webbplatserna ska se ut, vilken information och vilka funktioner som ska finnas kommer att styras av fyra effektmål, där service är det effektmål som viktas högst.

Effektmålen:

1) Erbjuda god service till invånarna, 50 procent

2) Öka engagemanget och delaktigheten i kommunens arbete, 25 procent

3) Minska arbetsbelastningen på kommunens anställda, 15 procent

4) Stärka kommunens varumärke, 10 procent

Klicka här för att läsa mer om effektmålen >>

Publiceringsverktyg och utveckling

Kommunerna kommer att använda sig av publiceringsverktyget Sitevision. Sitevision är ett svenskt företag baserat i Örebro och deras verktyg används idag av 140 svenska kommuner. Det är också klart att det blir kommunikationsbyrån Soleil som ska bygga webbplatserna. Soleil finns i Karlstad och har gedigen erfarenhet av att utveckla kommunala webbplatser, senast åt Kalmar kommun.

När blir webbplatsen färdig?

– Planen är att lansera de nya webbplatserna i slutet av 2018, men en kommunal webbplats blir aldrig färdig. Den måste ständigt uppdateras och utvecklas för att inte bli omodern. Det tar tid att få till alla små detaljer i ett stort projekt med fyra inblandade kommuner, men vi ser ändå att det ger oss stora samverkansvinster och förhoppningsvis ett bra slutresultat, säger Anders Rosén, kommunikationschef i Mora kommun.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 17 maj 2018.

• Anders Rosén Kommunikationschef
    Kommunledningskontoret
    Mora kommun
    792 80 Mora

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?