Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Moras återvinningscentral öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

3040

Röklukt i samband med skogsbränderna

18 juli 2018

Lukten av brandrök kan färdas över långa avstånd. Vilka områden som berörs beror på vindriktningen. Du som vistas i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner kan känna röklukt på olika håll i kommunerna, men det kan komma från bränder långt bort.

vattenkran och glas

Spara på vattnet i värmen

19 juli 2018

Vattenförbrukningen fortsätter öka i Mora. För att det inte ska bli problem framöver uppmanas därför alla i Mora att spara på vattnet. Det är höga temperaturer och vi har många besökare i Mora.

Flygplan

Kommunföreträdare reagerar på förslag om beredskapsflygplats

10 juli 2018

Nu kommer reaktioner från Mora kommun på infrastrukturministerns förslag att göra Mora Siljan flygplats till en beredskapsflygplats. "Vi kan få svårt att klara de nödvändiga investeringarna," säger ledande Morapolitiker.

Invigning Kyrkogatan

Kyrkogatan nyinvigdes med musik

9 juli 2018

Nu är "Moras vardagsrum" invigt.Efter en vinter med renovering, grävningar, plattsättning annat har butiksstråket Kyrkogatan återinvigts - lagom till sommarens turistsäsong.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213