Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Moras återvinningscentral öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

johan szymanski fyrkantig

Så förbereder du dig för vårfloden

14 mars 2018

Det har kommit mycket snö i vinter. Därför är det bra att vara förberedd när vårfloden kommer. Räddningschef Johan Szymanski svarar på de viktigaste frågorna.

Ange alt-text här.

Mora ska bli en bättre cykelstad

9 mars 2018

Mora kommun vill göra det lättare att cykla i Mora och har påbörjat arbetet med att ta fram en cykelplan. Nu vill vi få in synpunkter från allmänheten. Vad tycker du är viktigt att tänka på?

Flygplan

Flygstoppet togs upp i riksdagen

6 mars 2018

Flygtrafiken mellan Mora och Arlanda togs på tisdagen den 6 mars upp i riksdagen. Det blev dock inga klara besked från infrastrukturministern. Sedan i onsdags den 28 februari råder trafikstopp på sträckan.

Flygplan

Regeringen uppvaktades om flygstoppet till Mora

21 februari 2018

Landshövding Ylva Thörn träffade på onsdagen infrastrukturminister Tomas Eneroth om flygstoppet till Mora från Arlanda. Uppvaktningen skedde tillsammans med representanter från Mora kommun och övriga Dalarna.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213