Vecka 16

Kyrkogatan v.16 Visa större bild

Under vecka 16 fortsätter arbetet i mitten av Kyrkogatan med dagvattenledning och trädgropar samt belysningsfundament från Leklust och norrut. Det området tjältinas under helgen veckan innan och kommer sannolikt vara den sista tjältiningen som behövs.
I södra delen kommer justering av grusytor inför plattläggning fortskrida. I början på veckan påbörjas utläggningen av Älvdalssten närmast rännan i mitten. Arbetet påbörjas vid gamla Handelsbanken. I samband med stenläggning kommer det självklart påverka affärsinnehavare och dess flöde till butiker då entreprenören måste jobba framför ingångarna i viss mån, men målsättningen är att det arbete som innebär störst problem för framkomligheten görs innan öppningstid. 

I den mån entreprenören hinner under veckan kommer botten av dammen grävas ut. Denna täcks sedan med en gummiduk och ovanpå den kommer ett lager speciell jord att läggas ut som är anpassad för variationer av vattennivåer. Norr om Köpmannagatan fortsätter entreprenören med dagvattenledningar och trädgropar. Det medför att gångtrafikanter får lov att gå på östra sidan gågatan en tid. Värmekulverten vid Kaffestugan-Johns Sport som nämnts i tidigare brev är nu förlängd och sänkt, och kommer att återfyllas så snabbt entreprenören hinner och därmed öka tillgängligheten.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 april 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213