Vecka 17

Kyrkogatan v.17 Visa större bild

Under vecka 17 fortsätter arbetet i mitten av Kyrkogatan med dagvattenledning och trädgropar, samt belysningsfundament från Ica och norrut.

I södra delen fortskrider justeringen av grusytor inför plattläggning. Entreprenören som sköter stenläggningen fortsätter med Älvdalssten närmast rännan i mitten och kompletterar med Munksten i betong mot fasaderna. Arbetet fortlöper främst på västra sidan om dagvattenrännan.

I samband med stenläggningen så sker en del arbete intill butiksingångar och kan därför försvåra tillgängligheten, men entreprenören försöker minimera dessa störningar i största möjliga mån genom att göra större delen av arbetet utanför butikernas öppettider.

Från SF-bio och norrut fortsätter arbetet med grusjustering för stenläggning och anpassning av befintliga brunnars höjdläge. Norr om Köpmannagatan fortsätter entreprenören med dagvattenledningar och trädgropar från Kompis mot Helmers Konditori. I takt med att schakten återfylls börjar entreprenören att montera dagvattenrännor på samma sätt som nu pågår söder om Köpmannagatan.

I mån av tid schaktas även gamla betongplattor bort som nu finns vid Kompis och västerut.

Moragatan är nu även stängd för genomfart på grund av stenläggningsarbetet längs med Köpmannagatan mot Swen Bälters torg. Entreprenören räknar med att arbetet ska bli färdigt den här veckan. Se nedanstående bild för hur avstängningen ser ut.

Avstängning Moragatan Visa större bild
Vägavstängning för Moragatan vecka 17.
Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 april 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213