Vecka 7

kyrkogatan vecka 7 Visa större bild

Under veckan grävs en dagvattenledning mellan H&M och gamla Handelsbanken som den nya rännan för dagvatten ansluts till.  En remsa från Thairestaurangen fram till hörnet vid Swedbank kommer också tjältinas och schaktas ur. Detta för att få till ett ”promenadstråk” längs väggen för att säkerställa tillgången till butiker med mer. Dessa stråk grindas av för att öka säkerheten för allmänheten. Eventuellt kommer tjältining av gångstråk påbörjas från El-Bi-lampan och ca 70-80 meter norrut påbörjas.

Nodava kommer att gräva fram sin vattenledning utanför Apoteket troligtvis på tisdag. Det görs för att kunna proppa den gamla ledningen som ersatts av en ny.

Längs Köpmannagatan kommer två grova rör läggas ner för att senare i vår skjuta i ny fjärrvärmekulvert, detta arbete utförs åt EON och påbörjas tidigast i mitten av veckan. Denna yta är nu delvis täckt med bark för att tjältina med hjälp av spillvärme från befintlig kulvert.

Belysningsstolpar kommer att i takt med jobbets fortskridande demonteras norrut.

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 9 februari 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213