Anna-Lisa vann dubbelt

24 oktober 2013

Anna-Lisa Visa större bild
Anna-Lisa Andersson tillsammans med Ola Ernlund som sponsrade vinnarcykeln.

När alla aktivitetskort från kampanjen Hela Mora Cyklar & Går hade gåtts igenom visade det sig att Anna-Lisa Andersson från Östnor tagit hem första pris. Som egentligen var två.

Dels den traditionella cykeln, men eftersom det var 10-årsjubileum för kampanjen så hade förstapriset laddats lite extra. Därför fick hon också ett presentkort på 5 000 kronor, egentligen tänkt för en cykelresa. Men naturligtvis får hon använda pengarna hur hon vill, i all synnerhet som hon samlat ihop sitt motionerande genom att proemenera. En ny variant för i år, och den hade utnyttjats av många fler än Anna-Lisa.

En annan nyhet var också att det rena lotteriförfarandet bland korrekt ifyllda aktivitetskort nu hade övergivits. En utslagsfråga hade tillkommit och den handlade om hur många som hade passerat Bastubacksbron per cykel eller till fots under en viss given period när räkning ägde rum.

- Jag chansade bara på 555, hade ingen aning om hur räknandet gick till, berättar hon.

Och 555 visade sig vara rätt antal och gav alltså en resecheck, skänkt av en sponsrande resebyrå.

- Nog ska jag åka någonstans, men jag åker inte ensam, förklarade hon. Jag tar min dotter med mig som ressällskap.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 24 oktober 2013.

Sök på webbplatsen

Vinnare i årets cykelkampanj

 

Årets kampanj bestod av två perioder (vår och höst) och totalt lämnades 346 aktivitetskort in. Av dem framgick att deltagarna cyklat eller gått 77 388 km och därmed minskat koldioxidutsläppen med 16 ton jämfört med bilkörning. Den uppskattade kostnadsbesparingen för samtliga deltagare uppgick till ca 120 000 kronor enligt Trafikverkets normer. 

Hela Mora Cyklar och Går vill stimulera till ökad vardagsmotion som i sin tur ger ökat välbefinnande. Den som cyklar eller går i stället för att ta bilen sparar dessutom pengar och bidrar till ett renare miljö.

Visste du att....

... att Anders Ström 1931 var förste Morabo att vinna Vasaloppet?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213