Grattis Klädbytardagen i Mora

1 december 2015

 

"Årets återvinnare" i Mora är Klädbytardagen i Mora. Klädbytardagen är ett samarrangemang mellan Naturskyddsföreningen, Mora folkhögskola och Rosa huset.

diplom, klädbytardag, årets återvinnare Visa större bild

 Motiveringen till priset är; Klädbytardagen i Mora är ett roligt arrangemang som lockar många unga, främjar återanvändning av en stor mängd begagnade kläder och bidrar till besparing av en stor mängd råvaror, vatten, energi, kemikalier och koldioxid. Initiativet är därmed ett stort föredöme och en härlig inspirationskälla till en hållbar livsföring.

Under vecka 48 var det i hela Europa den s.k. ”Europa minskar avfallet”-veckan. I länet kallas veckan för ”Dalarna minskar avfallet”. Syftet är att synliggöra behovet av att globalt minska konsumtionen av jordens begränsade resurser och istället öka återanvändningen av begagnade saker och att öka återvinningen av olika material.

Nodava väljer att särskilt uppmärksamma det viktiga arbetet med att minska avfallet genom att dela ut priset ”Årets återvinnare” till en pristagare i vardera Mora, Orsa och Älvdalen. Priset är ”En utmärkelse för ett utmärkt arbete med att förebygga att avfall uppstår” och delas ut till den som har lyckats göra något extra när det gäller att främja tanken om att klättra högre och högre i den s.k. avfallstrappan och som därmed är ett föredöme för andra när det gäller att förebygga att avfall uppstår, att öka återvinningen av begagnade saker och att öka materialåtervinningen.

För ytterligare upplysningar kontakta Tomas Carlsson, Avfallschef, 0250 - 552720 eller Göran Brorsson, 0250 – 55 27 22.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 1 december 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213