Årets cykelkampanj pågår för fullt

21 maj 2012

Cykla vår och höst

Den 7 maj gick startskottet för den första perioden som avslutas den 10 juni. Efter sommaruppehållet är det dags för ytterligare en mellan den 20 augusti och den 23 september.

För Moraborna är Hela Mora Cyklar ingen ny företeelse. I år äger kampanjen rum för nionde året och ambitionen är densamma; att locka fler ut på cykel för hälsans, miljön och plånbokens skull. Och så för chansen att vinna något av de fina priser som lottas ut. Nu vid två tillfällen, eftersom kampanjen är tvådelad. Vårens priser är dock av det mer blygsamma slaget jämfört med de som delas ut under hösten när förstapriset är - just det - en cykel.

HMC2012 Visa större bild
Christina Bröms, Marianne Karlsson-Eriksson, Eva Larsson och Margareta Karlberg vill få Moraborna att cykla mera. Här poserar de bakom två elcyklar som numera finns att låna för kommunanställda på tjänsteuppdrag.

För att delta ska som vanligt ett startkort fyllas i med minst 20 cykeltillfällen av valfri längd. Den engagerade cyklisten väljer säkert att fylla i ett kort för varje period och därmed dubbla vinstchanserna. Men det går också bra att cykla lite mindre och utnyttja samma startkort för både vår- och höstperioden. Startkort kan hämtas på nio olika platser i kommunen, nya för året är ICA Maxi och Willys i Noret.

Till jobbet eller på fritiden

- Förutom allt annat gott som Hela Mora Cyklar för med sig så får vi också in många synpunkter på vad som kan göras bättre för cyklisterna, säger Christina Bröms som ingår i arrangörsstaben. På baksidan av startkorten finns nämligen en ruta där man kan skriva precis vad man tycker. Vi för sedan informationen vidare till tekniska förvaltningen som har hand om trafikfrågorna i kommunen.

Även om cyklandet kan vara så vardagligt som att bara cykla till och från jobbet  finns det många andra sätt att utnyttja detta smidiga fordon. Cykelutflykter är ett sådant, och tips på intressanta besöksmål på lagom avstånd kan man få om man köper Cykelpasset "Kul på hjul". Det ges ut av IFK Moras orienteringsklubb och säljs på Vasaloppets hus och Intersport till en kostnad av 60 kronor. Den som köper ett sådant kan sedan välja mellan ungefär 20 utvalda platser av kulturellt intresse. Allt för att bjuda cyklisten på både motion och kunskaper om den egna kommunen.  

Läs mer om Hela Mora Cyklar

Karta med befintliga och planerade cykelvägar

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 21 maj 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213